Öppen Trädgård med Land firar 25 år – boka in den 15 juli redan nu!

Land 25 år – ett evenemang som engagerar 100 000 trädgårdsintresserade från norr till söder. Redan nu går det att anmäla sig på www.land.se/oppentradgard

Öppen Trädgård med Land är tillfället då trädgårdsägare över hela landet välkomnar besökare till sina odlingar för en dag.

– Vi hade rekordmånga besökare förra året, men hoppas förstås på ännu fler i år när vi har 25-årsjubileum! Land var först med att arrangera Öppen Trädgård och eventet har betytt väldigt mycket för Trädgårdssverige, säger Lands chefredaktör Carina Löfgren.

Alla som har en trädgård som är välskött, unik, rolig eller som på annat vis sticker ut lite extra kan delta. Det enda kravet är att trädgården är privat och att utställaren inte tar ut någon entréavgift. Däremot brukar besökare ibland få möjlighet att köpa frön, plantor eller kaffe.

Den som vill delta anmäler sin trädgård på www.land.se/oppentradgard. Sista anmälningsdag är den 27 maj.

– I år är det enklare än någonsin att anmäla sig, och dessutom kan man på anmälningssidan se vilka trädgårdar som finns att besöka, säger Kristina Bäckström, som projektleder evenemanget.

På Facebooksidan Öppen Trädgård med Land publiceras löpande information om evenemanget, intressanta reportage och trädgårdstips.

Korta fakta om Öppen Trädgård med Land: 
Ett besök hos en Öppen Trädgård är alltid helt gratis och bjuder ofta frikostigt på idéer, kunskap och upplevelser. Folkfesten brukar locka närmare 100 000 intresserade trädgårdsentusiaster och odlare samt press från norr till söder. Under 2017 medverkade hela 122 trädgårdar. Öppen Trädgård med Land 2018 äger rum den 15 juli klockan 12.00-18.00.

Vill du veta mer, kontakta: 
Kristina Bäckström, projektledare Öppen Trädgård med Land 
mejl: kristina.backstrom@land.se 
tel: 073-644 63 29

Carina Löfgren, chefredaktör Land 
mejl: carina.lofgren@land.se
Kontakt