Stad och land – hand i hand heter landsbygdsdebattören Malin Ackermanns nya blogg på Land.

Opinionsbildaren Malin Ackermann börjar blogga på tidningen Land. Hon kallar sig själv Demokratiaktivisten och står upp i debatten kring stad och land. Nu kommer Lands läsare kunna följa hennes kamp för glesbygden regelbundet på 

blogg.land.se.

– Det känns fantastiskt bra. Jag vill fortsätta driva debatten, det ska bli spännande. Jag är supertacksam att få representera Land som har kraften att nå ut! Land står bakom hela landsbygden! säger Malin inför starten. Stad och land – hand i hand heter bloggen.

För några år sedan drev Lyckselebon Malin Ackermann kampen om att rädda kvar Skatteverket i Lycksele och med det många jobb.

– Ja, det förändrade mitt liv. Nio orter skulle bli av med sina skattekontor. Jag blev jättearg. Efter ett år av konstruktiv opinionsbildning vann vi kampen och fick regeringen att agera, det var väldigt häftigt!

För sin kamp blev Malin uppmärksammad i media och belönad med flera priser och utnämningar. Hennes intresse för samhällsfrågor har alltid funnits där.

– Jag värnar om rättvisan, allas lika rätt till service och möjlighet att verka och bo på mindre orter. Jag förstår hur det känns när människor känner sig övergivna av staten och tappar hoppet. Naturnära bygder ska också vara attraktiva, säger hon.

– Malin har en fantastisk drivkraft och får saker att hända. Vi har följt henne genom åren och ser fram emot att hon blir landsbygdens röst under Lands flagg. Malin ger hopp åt människor med sina inspirerande inlägg och debattartiklar.

Nyligen fick Malin även rollen som författaren Sara Lidman i en kommande dokumentär. Det blir även startskottet för Malins bok hon planerar att skriva om Sara.

Bloggen kommer beskriva mycket av landsbygdens möjligheter – och svårigheter. Det blir en mix mellan orättvisorna som finns i landet och om kraften som finns i naturen och hur det är att leva nära den. Malin säger själv att hon är en brobyggare mellan stad och land.

Kontaktpersoner

Malin Ackermann, malin.ackermann@gmail.com

Bild Malin Ackermann, vänligen uppge fotografens namn: Marcus Bäckström

Carina Löfgren, Chefredaktör Land, carina.lofgren@land.se 070-333 01 39
Kontakt